11.05.2014

İstanbul'da turist olmak... Meze by Lemon Tree


Geçenlerde gazetede bir haber gözüme çarptı: Tüm dünyada en çok güvenilen en kapsamlı gezi rehberi tripadvisor kullanıcıları tarafından yapılan bir oylamada 2013 yılında en çok tercih edilen gezi durağı İstanbul seçilmiş! Bir de aynı hafta başka bir gazetede turistler tarafından en güvenilir şehirlerden biri seçilmiş İstanbul ama bu habere nedense pek güvenemedim.. :)

Birden bire aklımıza düştü; sürekli yurtdışında gittiğimiz şehirleri gezerken, her türlü restoranı Tripadvisor puanlarına göre deniyoruz, peki Istanbul için neden hiç bakmıyoruz? İstanbul'u hiç bilmesek, yerli turist değil de yabancı turist olsak nerelere giderdik hangi restoranlarda yemek yerdik kim bilir...

Hemen kolları sıvadım ve biraz araştırdım. Sonuç mu? Tabii ki bir çoğumuzun haftasonları gitmek istediği ilk 3 tercihe girecek Etiler-Bebek-Emirgan civarındaki mekanlardan eser yok. Pek de şaşırtıcı değil aslında bu sonuç. Tarihi ve kültürel değerlerimizin yoğunlaştığı bölgeler Sultanahmet ve Galata civarları nitekim. Ehh bu şehri 3-4 günlüğüne görmeye gelen bir turist de haliyle buralarda dolaşacak. Ama turistler bu civarlarda yemek de yiyor, kahve de içiyor, tatlı da deniyor, gece eğlenmeye de gidiyor. Ve İstanbul'u dünyada en gidilebilir şehir seçiyor!

Tripadvisorda hem en fazla değerlendirmeye sahip hem de en yüksek puanı alan ilk 20 mekandan toplasanız 2 veya 3 tanesinin adını duymuşumdur sadece. Biz de istanbul'da yaşıyoruz diye geçiniyoruz. Pehh!

Herneyse. Bu da bize güzel bir farkındalık yarattı. Artık yeni bir görevimiz var: İstanbulda Turist Olmak

Bu hafta başlıyoruz.



Başlangıç olarak çok da uzak olmayan bir mekanı seçerek Asmalımescit yakınlarında yer alan Meze by Lemon Tree'ye gittik dün akşam. Mekanda hem en uzun oturan hem de tek Türk çift olma unvanını gururla taşıdığımızı söylememe gerek yok herhalde. :) Aslında bu mekan ünlü gurme Vedat Milor tarafından tavsiye edilmiş, yerlilerin de överek anlattığı bir yer. Bir cumartesi akşamı hiç Türk olmaması baya şaşırtıcıydı!

Mezelere gelince...

Damak lezzeti açısından çok unutulmaz bi deneyim yaşayamadım itiraf etmek gerekirse. Mezelerin tamamının aslında Yunan ve Ege mutfağında sıklıkla yapılan mezelerden esinlenilerek ve yalnızca bir-iki malzeme değiştirilerek yapıldığını söylemeliyim. Bu açıdan güzel ve yaratıcı bir fikir, hatta haksızlık etmeyeyim ortalamanın üzerinde lezzete sahipti yediklerimizin hepsi. Ama sanırım benim beklentilerim çok yüksekti, bu yüzden biraz hayal kırıklığına uğradım.

Mekanda en hoşuma giden 1. şey acı bal soslu muzlu cevizli tatlı, 2. şey de hayatında hiç rakı içmemiş, içmeye de cesaret edemeyen turistlerin masamıza attığı şaşkın bakışlar oldu :)


İstanbul'da turist olmak her açıdan eğlenceli olacak gibi duruyor.!

Deneyimleyip, görücez... :)

1 yorum :

  1. çok güzel bir fikir hanımefendi.. Ben de daha önce hiç bakmamıştım Türkiye için trip advisora yazı ve fikir için teşekkürler...

    MG

    YanıtlaSil