24.05.2014

Çilekli Yulaflı Diyet Muffin


Çilek deyince aklıma hep küçük kız çocukları geliyor. Yüzyıllardır birçok toplumda kök salmış olan kız bebekler pembe, erkek bebekler mavi giyer algısından herhalde. Ne kadar enteresan ve somut bir nedene bağlı olmayan bir gelenek olsa da toplumdaki her yaştaki bireyde  etkileri görülen bir husus bu. Böyle gelmiş, böyle gider normlarımızdan yalnızca bir tanesi aslında.

Biz küçükken Strawberry Shortcake diye bir çizgi film vardı. Okul çağındaki kızların kalemkutularında, silgilerinde, beslenme çantalarında hatta sırt çantalarında da sıklıkla taşımaktan zevk aldığı sevimli bir karakter.. :) Bizim aslında her özel günde masanın orta yerinde mutlaka bulunan pasta dediğimiz kremalı meyveli keklerin Amerikadaki adı da bu: SHORTCAKE. Strawberry Shortcake de bunların arasında en yaygın olanı ve çocukların da en sevdiği pasta Çilekli Pasta.

İşte küçücüklükten başlayarak bol şekerli bol kremalı pastaları yedikçe sürekli kilo sorunu yaşamaya meyilli oluyor bu çocuklar. Ama hayatın tadı da bunları yemeden çıkmıyor yahu! Büyük bir çıkmazın içindeyiz insanoğlu olarak :) Dengeli beslenmeyle sıkıntıların önüne geçilebilir yine de. Çok abartmadan dünyevi her lezzetin tadını çıkarmak lazım değil mi? :)


Bugünkü tarifim baya baya diyet bir tarif. Diyet ötesi :) Tatlı yemeden duramadığım zamanlarda imdadıma yetişen, kolay pratik ve lezzetli bir mini kek. Esinlendiğim yer ise sevgili diyetisyenimin sitesinde yer alan yağsız şekersiz yulaflı muffin tarifi. Birazcık tatlı hissiyatı versin diye şeker de ekledim ben ama un ve yağ hiçbir şekilde yok.


Çileklı Yulaflı Diyet Muffin

Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı esmer şeker
2 adet orta boy muz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
10-12 adet çilek



Yapılışı

Fırını 200 dereceye ayarlayın.

Yulaf ezmesini blenderda çekerek un haline getirin. Daha sonra yumurta, esmer şeker, kabartma tozu, tarçın ve irice dilimlenmiş muzları da ekleyerek karışım homojen bir kıvam alana dek blenderda çekmeye devam edin. Sıvı karışıma her birini 4e böldüğünüz çilekleri de ekleyerek kaşıkla karışmasını sağlayın. Karışımı silikon muffin kalıplarına veya silikon kalıbınız yoksa içini hafifçe yağladığınız kalıplara döküp önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk kadar üzeri kızarana ve kabarana dek pişirin.

İlla ki mini kek muffin şeklinde değil, büyük kek kalıbında da pişirilebilir. Bir de şekeri az gelirse bir kaşık daha ekleyebilirsiniz.

Bol sağlıklı günler!






7 yorum :

  1. hanımefendi tarif için çok teşekkürler.. Diet olup da daha önce hiç bu kadar iştah açıcı bir tarif görmemiştim :) SEvgilerimle;

    MG

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim sayın MG. Sevgiler :)

      Sil
  2. tarifi görünce denemeden duramadım :) evde çilek olmadığı için nektarin kullanarak yaptım, daha az şekerli oldu muhtemelen ama diyette olan biri için son derece tatmin edici :)

    elif b.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süperr çok sevindim Elifçim :) afiyet bal şeker olsun

      Sil
  3. Nefisss görünüyor. Eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Yulaf ezmesi harika bir tat katiyor. Cok guzel gorunuyorlar... Ellerinize saglik...
    Bloguma beklerim
    www.cupcakekokulumutfak.blogspot.com.tr
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkürler :) Sizin de blogunuz çok hoş gözüküyor. En yakın zamanda detaylı inceleyeceğim. Sevgiler

      Sil