13.10.2014

Inverness, Loch Ness Gölü ve Urquhart Kalesi


İskoçya'ya gelip de Highlands'e gitmemek olur mu? İşte ilk öğrenci işi gezim.

Geçtiğimiz haftasonu günürbirlik yapmış olduğum ufak Highlands gezisi ile ilgili azıcık yazı, birazcık fazla fotoğraf koymaya karar verdim. Uzuuun uzun yazdıklarımı kimse okumuyor zaten, biliyorum :)

Inverness-Edinburgh arası otobüsle 3-3,5 saat arası sürüyor. Inverness'e direkt giden tren de var. Hatta tren istasyonu Inverness'in en merkezi yerinde bulunuyor. Bir daha gidecek olursam treni tercih edebilirim. Gidiş-dönüş toplam 7 saati otobüste geçirmiş olmama rağmen fena bir tur değildi, ama daha iyi olabilirdi tabii ki. En azından sabahtan deli gibi kapalı ve yağmurlu olan hava, 3-4 saat sonra kendini tertemiz ve güneşli bir gökyüzüne bıraktı. Buna da şükür! :)

Inverness Kalesi



Inverness

Inverness Kalesi ve Ness Nehri
Ness Nehri
Inverness ile Urquhart arası otobüsle yarım saat kadar sürüyor. Yıllardır efsanevi canavarıyla ünlenmiş meşhur Loch Ness'e nazır muhteşem manazarası olan bir kale Urquhart. İstisnasız herkes sevimli efsanevi canavar Nessie'yi görebilecek miyiz acaba diye düşünerek izliyor bu güzel manzarayı. Ama şu da aşikar tabii ki, Nessie diye bir şey yok! Hiç olmadı :) İskoçlar neredeyse 100 yıl önce bu göl turist çeksin diye uydurdular kesin. Ama hala da çekiyorlar vallahi turistleri. :) Görmeye de değer bir yer ama, orası kesin.
Loch Ness Gölü

Urquhart Kalesi

Urquhart ve Loch Ness
Dönüş yolunda Inverness'te akşam yemeği yemek üzere 1 saatlik bir mola verdik. Araştırmacı ve Tripadvisor bağımlısı kişiliğim hemen en yakın en yüksek değerlendirme puanı olan mekanı tespit etti ve Joy of Taste adlı restoranın yolunu tuttum. Restoranda bir adet başlangıç bir adet de ana yemek yedim; ikisi de inanılmaz lezzetliydi! Başlangıç olarak yediğim "Avokado püre kreması"nı kızarmış ekmeklerin üzerinde, chili sosla servis ettiler. Ana yemek olan "Steamed Pudding" adını verdikleri şey ise hayatımda yediğim en güzel sebze yemekleri listesine girdi! Burada içinde birçok malzeme olan karışımlara genelde Pudding diyorlar. Bizim bildiğimiz pudingden baya farklı yani :)

Steamed Pudding yemeğinde, muhtelif yeşil sebzeleri buharda pişirip hafif kremalı bir sosla harmanlayıp üzerine incecik hamurdan bir şapka yapmışlar. Hamur da buharda pişirilmiş çok büyük ihtimalle, çünkü hiçbir şekilde yağ ve kızarma tadı almadım. Bu yemeği evde deniycem kararlıyım. Ama ancak seneye Sonbahardan sonra olabilir :( Fotoğrafa bakınca yine canım çekti vallahi. Inverness'e yeniden mi gitsem acaba? :)

Neyse. Daha görmem gereken çok yer var.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder